loggaweb_vvv

Om mig

_________________________

JAG SER SKÖNHET I ALLT

Livet är nu!

Jag har alltid haft lätt för att se skönhet i allt och alla. Älskar vackra kläder i roliga kombinationer, älskar coola frisyrer. Har arbetat som frisör i över 30 år, och att inspirera och locka fram det vackra hos andra är naturligt och självklart för mig. Men för sju år sedan förändrades mitt liv totalt.

En morgon vaknande jag upp med en halvsidig ansiktsförlamning. Jag blev chockad och livrädd när jag såg mig i spegeln. Med hängande ögonlock och lealös käke kände jag mig minst av allt vacker. För att inte helt gå sönder bestämde jag mig för att fokusera på det som fick mig att känna mig glad och fin. Ett sätt var genom mina kläder.

Allt som inte klädde mig fick flytta ut ur garderoben, och nya, fina plagg som satt perfekt flyttade in. Jag njöt av att ta hand om mig själv, och uttrycket "no more bad hair days" fick en helt ny mening. En djup utforskning av begreppet skönhet började, och min syn på vad som var vackert förändrades radikalt.

Vad är det som gör att vi känner oss vackra?

För det första bestämde jag mig för att livet är NU, inte sedan, när mitt ansikte såg ut som vanligt igen, eller när jag hade gått ned de där extra kilona. För det andra bestämde jag mig för att genast börja lyfta fram mina fördelar och Våga Vara Vacker! Inte för att andra skulle tycka att jag var snygg, utan som en kärlekshandling till mig själv. Med tiden märkte jag att det fungerade!

Så småningom föddes idén om att hjälpa och inspirera andra att också börja våga se det vackra i sig själva, fullt ut, och för sex år sedan startade jag stylist-företaget Våga Vara Vacker.

Jag älskar kläder av god kvalitet som räcker länge. Köper gärna fina vintage kläder som är både klimatsmarta och originella. Mina vänner kallar mig "queen of sales" för min förmåga att handla smarta basgarderobsplagg på reorna.

Jag arbetar numera några dagar veckan på min frisersalong (som jag älskar) i Göteborg, och övrig tid reser jag land och rike runt för att hjälpa kvinnor och män att hitta till en sannare och snyggare stil. Varje år jobbar jag i Grekland med den internationella kvinno-organisationen Awakening Women, och undervisar i personlig utveckling och Våga Vara Vacker-coaching för kvinnor från hela världen. Är också utbildad Lifedancing-lärare hos Lifedancing, och känner mig levande och fri när jag dansar.

Jag är 52 år, bor i Göteborg med min man Mats.Tillsammans har vi vår ljuvliga dotter Ebba som flyttat till Stockholm, så där arbetar jag gärna. I vår familj ingår också Dexter The Dog, en krullig, spansk vattenhund som lockar till många gapskratt och ett och annat grått hår!

Anita

ADRESS
Våga Vara Vacker
Prinsgatan 3
413 05  Göteborg   
www.vagavaravacker.se

KONTAKT
073-960 42 81    anita@vagavaravacker.se

FOTO
Konstnär Anna Unsgaard
Fotograf Ewa Stackelberg
Fotograf Niclas Mapoix
Anita Wiger

WEB DESIGN & PRODUKTION
Sara Iglesias,
True Mission