loggaweb_vvv

Roligaste jobbet!

Jag känner ofta att jag måste ha det roligaste jobbet som finns.
Måste nästan nypa mig i armen för att se om jag drömmer...Att utforska skönhet är för mig den ultimata passionen. Så många olika områden.
Spännande uppdrag har genom åren tagit mig runt i Sverige och ut i världen. Garderober så stora att det taget dagar att utforska...Vintage affärer och butikskedjor, många timmars letande av godbitar. Gräsligt tröttsamt för många, men jag fullkomligt älskar mitt jobb. Alla dessa fantastiska möten med människor som längtar... Kvinnor och män som vill ha en mer avslappnad hållning runt ämnet skönhet. Mer struktur och ordning, mer färg och mer inspiration. Hjälp helt enkelt.
Min känsla är att det fortfarande är många som tror att styling bara är för rika och berömda. Något som skådisar och artister sysslar med.
No, no, no!
Inte hos mig isllafall. Till mig kommer både " vanliga" och ovanliga, härliga, underbara, sköna typer. Långa och korta, smala och fylliga. Den lilla plånboken och den stora. Olika förutsättningar men ofta samma längtan...
Visst kostar det initialt en del att ta hjälp. Men i långa loppet är min ide att vi ska spara både tid och pengar. Att vi ska sluta överkonsumera.
Känna oss mer nöjda med det vi har i garderoben och i hemmet. Återanvända och vara smarta, bara köpa det som håller i längden. Vara mer snälla mot våra kroppar, klappa om oss och duga lite mer...
Många jag träffar känner sig lite blyga och ytliga om man säger att man längtar efter att Våga Vara Vacker. I Sverige kallar vi det jante. Vi är lite rädda att någon ska tro att vi är något...Hemska tanke!
Men jag ser samma mönster över hela världen, inte bara i Sverige. Så stor längtan efter sann skönhet i alla våra angelägenheter. Men också hindren och osäkerheten om vi duger...
Får man stråla om man inte känner sig " perfekt"?
Efter min ansiktsförlamning kan jag forfarande komma på mig själv med att vilja skratta lite mindre, så att munnen inte ser så sned ut.
Fast det gör jag inte, jag håller mig inte tillbaka. Jag skrattar högt, galet och mycket. Min dotter säger att jag låter som en häxa. Det tar jag som en fet komplimang!!!
Dagens tips, håll dig inte tillbaka! Stråla på. Ge och träna på att ta emot en komplimang. Om du får en, ta ett djupt andetag och be inte om ursäkt för dig själv.
Våga vara ditt vackraste jag!